Tašky – galerie

Tašky jsou v této době mým hlavním tématem. Od první, kterou jsem ušila v kurzu, jsem už vyrobila celou řadu tašek a taštiček jak pro dospělé, tak pro děti i teenagery. Nejprve jsem šila z denimu, protože látka je pevná a dá se dobře kombinovat s dalšími, tašky jsou pevné a multifunkční i vzhledem a dají se nosit takřka pro každou příležitost. Posléze jsem přešla k balvněným látkám jemnějším i pevnějším, což jsem vyrovnávala silnější výztuhou. Samostatnou kapitolou byly tašky pro jogínky ušité z látky na sárí, které mi přivezla dcera z Indie. Tuto velejemnou látku jsem musela ještě podkládat nažehlovacím vlyselinem, jinak se látka třepila a ve švech se rozjížděla. Práce to byla náročná a šití dalo opravdu zabrat. Podle reakcí na tyto tašky to ale stálo za to. Malým zákaznicím jsem přichystala taštičky s motivy pohádkových a dalších oblíbených postaviček.

Všechny mé klasické tašky mají co nadstandardní vnitřní „vybavení“, což znamená dvě vnitřní kapsy na brýle, jednu kapsu na mobil, karabinku na klíče (případně dvě). Venkovní kapsičky dělávám dvě, jedna je zavírací na magnetku nebo jiný druh „zámku“, druhá je volná, protože je určená na věci, které by měly být rychle dostupné – například kapesník, lístek na MHD apod. Kromě toho tašky opatřuji reflexní fólií pro větší bezpečnost nositelek.

Pokud si potřebuji jen odskočit, brávám si menší taštičku, do které dám jen to nejnutnější: brýle, peněženku a klíče. Vejde do ní i malý skládací deštník.

Časem se chystám ještě na tašky nákupní, na laptop („indické“ už tento požadavek splňují svou pevností) a další.