Prázdninový čas

Prázdninový čas

je na šití patchworku poměrně náročný. Máme hodně práce na zahradě, hlídáme děti, vnoučata i pravnoučata, což nám sebere hodně času, který bychom nejspíš jinak (my, milovnice patchworku) věnovaly šití. Na druhou stranu díky za tuto pauzu, ve které se můžeme těšit, až znovu zasedneme k šicímu stroji a zrealizujeme naše prázdninové nápady. A hlavně díky ní se potěšíme s našimi nejbližšími (ale také odpočineme zádům od jednostranného pohybu). Přiznejme si – která z nás si při šití odskočí zacvičit si?

Já také patřím k těm, které zde popisuji. Ale přece jen si čas na cvičení najdu, i když méně, než by mé tělo potřebovalo, ale vynahradím si to právě při práci na zahradě a odpočinu si večer v pergole, našem letním obývacím pokoji (viz foto), kde je krásně i tehdy, kdy prší :-). Dá se tu i šít, ale chybí  čas.

I přes tuto časovou náročnost jsem si o prázdninách našla chvilku na dva kurzy, kde jsem se naučila výborné techniky – „látání“ a bargello. K tomu jsem ušila několik obalů na papírové kapesníky, ošatky, malinké etue a ještě se chystám na další věci.

Přestože jsou prázdniny doba dovolených a různých aktivit, na patchwork jsem nezapomněla a přikládám fotografie mých letních výrobků :-). Další přidám postupně 🙂